فینگر فود غذایی است که بدون نیاز به قاشق و چنگال یا کارد و به سادگی با دست خورده شده و در مجالس و میهمانیها اغلب به عنوان پیش غذا سرو میشود. منبع این خوراکی را میتوان به آمریکا نسبت داد، زمانی که کافه داران آمریکایی تصمیم گرفتند غذاهای سادهای به عنوان میان وعده درست کنند تا به راحتی با دست خورده شوند. پس از آن فینگر فودها در کشورهای غربی توسعه یافتند، تا جایی که امروزه به عنوان غذای اصلی نیز سرو میشوند.
فینگر فود در فرانسه با عنوان "کاناپه" شناخته میشود، یعنی "جایی برای استراحت" و معمولا با یک تکه نان تست نازک پر شده از مواد مختلف درست میشود. این نوع غذا به مرور زمان در همه جای دنیا رواج یافت.
فینگر فود در کشورهای آسیایی و به خصوص ایران از قدیم الایام با عناوین مختلفی، چون لقمه و قاضی وجود داشته؛ غذاهایی نظیر انواع کوکو سبزی، سالاد الویه، ته چین مرغ، بادمجان شکم پر، دلمه و. نمونههایی از فینگر فود هستند. در این مقاله قصد داریم شما را با طرز تهیه چند نوع فینگر فود با خمیر یوفکا، سالاد الویه، کالباس، مرغ و سیب زمینی آشنا سازیم؛ با ما همراه باشید.
جهت
این غذا نوعی سالاد الویه است که در تارتهای تهیه شده از خمیر یوفکا قرار گرفته و روی آن با انواع میوه و سبزیجات تزیین میشود. این خوراک اغلب در میهمانیها روی میز اردور قرار گرفته و به عنوان پیش غذا سرو میشود.
این مقدار مواد برای تهیه ۱۵ تارت مناسب است؛ زمان آماده ساز مواد اولیه حدود ۱۰ دقیقه و زمان پخت حدود ۸ دقیقه است.
مواد لازم | |
خمیر یوفکا | 1 بسته کوچک معادل 60 گرم |
سالاد الویه | 3/4 فنجان |
تخم مرغ | 2 عدد |
شیر | 1 فنجان |
بکینگ پودر | 1/2 قاشق چایخوری |
شیر | 1 فنجان |
روغن زیتون | 1/3 فنجان |
دستور تهیه:
فر را روی حرارت ۱۸۰ درجه سانتیگراد گرم کنید.
سه لایه خمیر یوفکا را روی هم قرار داده و با یک چاقوی تیز به مربعهایی با ابعاد ۱۰×۱۰ سانتیمتر برش بزنید.
قالبهای مافین را به مدت ۲۰-۱۵ دقیقه در طبقه وسط فر قرار دهید تا خمیر برشته شود.
مواد لازم | |
کالباس نگینی خرد شده | 150 گرم (1.5 فنجان) |
سس مایونز | 1/2 فنجان |
پیاز نگینی خرد شده | 1/3 فنجان |
کرفس نگینی خرد شده | 1/3 فنجان |
برگ ریحان خرد شده | 2 قاشق غذاخوری |
پیازچه نگینی خرد شده | 1 قاشق غذاخوری |
آبلیموی تازه | 1 قاشق غذاخوری |
پودر فلفل سیاه | 1/8 قاشق چایخوری |
گوجه فرنگی متوسط | عدد |
دستور تهیه:
سر گوجه فرنگیها را جدا کرده و با یک قاشق درون آنها را خالی کنید تا پوستهای با ضخامت حدود ۳ میلی متر پیدا کنند.
گوجه فرنگیها را حدود ۱۰ دقیقه به صورت وارونه روی دستمال کاغذی قرار دهید تا درون آنها خشک شود.
همه مواد را در کاسهای با هم مخلوط کرده و حدود ۱ قاشق غذاخوری از آنرا درون هر یک از گوجه فرنگیها بریزید.
مواد لازم | |
سینه مرغ | 200 گرم |
پیاز متوسط | 1 عدد |
اسفناج | 50 گرم |
نان پیتا یا لواش | 2-3 عدد |
سیب زمینی | 2 عدد |
سس مایونز | 4-5 قاشق غذاخوری |
آبلیمو | 1 قاشق مرباخوری |
خیار شور نگینی خرد شده | 150 گرم |
برگ بو | 3 عدد |
زعفران، نمک، فلفل، زردچوبه | به میزان لازم |
زرشک و کره | به میزان لازم |
دستور تهیه:
مواد لازم | |
سیب زمینی کوچک | 12 عدد معادل 550 گرم |
روغن زیتون | 2 قاشق غذاخوری |
ماست خامه ای | 1/2 فنجان |
برگ نعنای تازه ی خرد شده | 2 قاشق غذاخوری |
پیازچه | 1 قاشق غذاخوری |
کره ذوب شده | 2 قاشق غذاخوری |
آبلیمو | 1.5 قاشق غذاخوری |
نمک و فلفل سیاه | از هر کدام 1/2 قاشق چایخوری |
پنیر پارمزان رنده شده | 2 قاشق غذاخوری |
دستور تهیه:
فر را روی حرارت ۴۵۰ درجه فارنهایت گرم کنید.
سیب زمینیها را با برس بشویید تا هرگونه آلودگی از روی پوست آنها پتک شود.
پوست سیب زمینیها را کاملا با روغن بپوشانید.
سیب زمینیها را روی کاغذ روغنی بچینید و به مدت ۲۰ دقیقه در فر قرار دهید تا بپزند.
سیب زمینیها را از فر خارج کرده و ۲۰ دقیقه فرصت دهید تا خنک شوند.
سیب زمینیها را با یک چاقوی تیز به دقت از وسط به دو نیم تقسیم کنید.
با یک قاشق داخل سیب زمینیها را خارج کنید تا فقط یک پوسته نازک از آن باقی بماند.
سیب زمینیهای خارج کرده را له کنید و با ماست خامهای، پیازچه، نعنا، کره، آبلیمو، نمک و فلفل مخلوط کنید.
پوستههای سیب زمینی را با مواد پر کنید و روی هر یک از آنها کمی پنیر پارمزان بریزید.
کمی پیازچه خرد شده روی آنها بپاشید و به مدت ۲ دقیقه در فر قرار دهید، شعلهی بالای فر را روشن کنید تا پنیر ذوب شده و طلایی شود.
به دلیل طبخ آسان و سریع فینگرفودها، باعث شده با گذشت زمان در انواع منوهای غذایی، جایگاه ویژهای پیدا کنند. این نوع غذاهای ساده میتوانند بهترین انتخاب برای میهمانیها و دورهمیهای دوستانه باشند و به عنوان پیش غذای یک میهمانی مجلل مانند عروسی سرو شوند. فینگرفودها همچنین انتخاب مناسبی برای منوی غذایی مهد کودکها هستند.
منبع:
جامبوشلز فینگرفود خوشمزه برای مهمانی ها + دستور تهیه
تم تولد بزرگسال و یک جشن هیجان انگیز
تشریفات باورنکردنی در جشن های مذهبی
کیک موکا شکلاتی به عنوان کیک تولد و مراسم ازدواج بهترین کیک است.